top of page
  • Foto van schrijverBestuur

Federale ontmoeting - historisch moment voor de tattoosector



 

Gisteren was een historisch moment.

Onze voorzitter Wim Van Muylder werd uitgenodigd voor het federaal overlegmoment omtrent de huidige sluiting van de contactberoepen. Samen met de collega's van andere contactberoepen (beautysector, kappersfederatie, voetverzorging,...) en gedelegeerd bestuurder Danny Van Assche van Unizo kregen ze individueel elk de tijd om de pijnpunten in de getroffen sectoren aan te kaarten. De ministers luisterden aandachtig. Wat onthouden we van het overleg met de federale Ministers van van 2u?

De tattoosector is een unieke sector in België (omwille van het Koninklijk Besluit voor tattoo en piercing) waardoor we niet gelijkgesteld kunnen worden met andere contactberoepen.

Op 18/12 komen de ministers opnieuw samen met de virologen voor het bekijken van de besmettingscijfers. Op 18/12 kunnen er mogelijks versoepelingen komen ENKEL als de cijfers dalen komende weken zodat we veilig en verantwoord kunnen heropenen.

De ministers nemen de eisen van onze sector mee voor verhoging van steun en zullen bekijken wat mogelijk is indien we langer dienen te sluiten.

De ministers gaan komende weken opnieuw met onze beroepsvereniging in overleg voor het samen bekijken van ons KB, hygiënecursus, etc...

Waar zijn we trots op als beroepsfederatie:

Dat de overheid bereid is om met ons in dialoog te gaan met onze beroepsvereniging om het Koninklijk Besluit te herbekijken.

Dat we 3000 handtekeningen persoonlijk hebben kunnen overhandigen aan onze eerste Minister Dat we afgelopen dagen enorm veel steun kregen uit alle uithoeken over gans België.

Verder hebben we ondervonden: - dat ook kleinere beroepsverenigingen het verschil kunnen maken tussen de groten en we hiervoor komende weken nog veel harder moeten werken samen met jullie. Want jullie maken onze vereniging! Make art not war!

United we are strong! Belgian Bond of Tattooists ___________________ Op maandag 14 december organiseren we een zoom-meeting voor leden en niet-leden waar je de hele uitleg kan horen van onze voorzitter. Verdere info volgt via onze facebookpagina.




122 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page